NAT in galerie Vriend van Bavink te Amsterdam

In samenwerking met het kunstenaarscollectief NAT (Neverending Art Tour) is er een vernieuwende expositie ontwikkeld bij galerie Vriend van Bavink te Amsterdam. De opening bestaat o.a. uit een processie waarbij de kunstwerken in een processie vanaf de Nieuwmarkt naar de galerie werden gebracht. Voor deze expositie heb ik een beeld gemaakt in de vorm van een hertenkop, welke ook als masker gedragen kan worden. Het is een werk waarbij ook een klein verhaaltje hoort:

Het Koningshert is bijna de baas van het grote bos en al haar dieren. De dieren in het bos kennen hem alleen nog maar van de televisie, maar dat kan hen niet schelen. Ze zijn blij dat hij hen binnenkort gaat leiden door de naderende toekomst vol met grote beren op de weg. Samen roepen zij nu al zachtjes in koor: “Lang leve het Koningshert! Hoera! Hoera! Hoera!”

Samen vertrouwen zij er blind op dat het Koningshert ook daadwerkelijk een koning kan zijn. Dieren uit andere bossen kijken toe, halen hun schouders op en zuchten. Zouden ze jaloers zijn?

Aan deze expositie nemen ook deel: Jojanneke Beekhuizen, Michael Fargarden, Rick Keijzer, Rudolph Kempers, Samantha Thole, Sanne Thunnissen en Kris van Veen

De opening van de expositie gaat plaatst vinden op 29 maart en de expositie duurt tot 20 april 2013.

Galerie Vriend van Bavink
Geldersekade 58
1012 BK Amsterdam
www.vriendvanbavink.nl
www.neverendingarttour.nl

Wouter van Schaik - Koningshert

 

Op deze foto draag ik het masker van het Koningshert door de straten van Amsterdam.