Etalagegalerie de Inkijk & Polderlicht

Bij deze nodig ik u van harte uit voor mijn nieuwste solo-expositie in het metrostation van het Waterlooplein te Amsterdam.

Bij een circus denk je aan clowns, acrobaten, wilde dieren en een grote circustent. Het is een vrolijke bedoening. Maar bij de installatie van Wouter van Schaik krijg je een heel ander gevoel. Je gaat je van alles afvragen: Wat is er hier aan de hand? Wat gebeurt er hier allemaal?

De kunstenaar toont met Circus een bizarre theatrale wereld, waarin vrolijkheid en somberheid door elkaar heen vloeien. De zachte pasteltinten en de ‘suikerachtige’ structuur op de beelden, je zou het zo willen aanraken. Het lijken wel grote knuffels. Toch bedenk je je wel drie keer. Voordat je het weet wordt je gevangen in hun dromerige, maar tegelijkertijd ook enge wereld. Misschien raak je wel verstrikt in de vlaggetjes, blijf je hangen aan een vleeshaak of wordt je gevangen in een vlies zoals het figuur in de cirkel.

Zou deze installatie, die zo dromerig aandoet, een kritiek kunnen zijn op de wereld waarin wij leven?

Etalagegalerie de Inkijk
Metrostation Waterlooplein
onder de Stopera
Waterlooplein 22 te Amsterdam

Vanaf heden elke dag van 07.00 tot 00.30 uur te zien t/m 1 december a.s. (en misschien ook nog wel wat langer…)

Etalagegalerie Inkijk toont eigenwijze en eigentijdse beeldende kunst in Amsterdamse metrostations. Inkijk is mogelijk dankzij steun van het GVB. Inkijk is een initiatief van Loes Diephuis en John Prop / stichting Polderlicht. Meer informatie op http://www.polderlicht.com/

Polderlicht - Wouter van Schaik