Werkperiode bij het EKWC (European Ceramic Work Centre)

Door het Sandberg Instituut was ik voorgedragen om deel te nemen aan het artist in residence programma van het EKWC in Den Bosch. Het EKWC is een Europees centrum waar kunstenaars op professionele wijze kunnen werken met keramiek met ondersteuning van zeer deskundige vakmensen.

Mijn begeleider was naast het team van het EKWC; Hans van Bentem.

 “Flower piece” 2009, keramiek, 53 x 45 x 40 cm

  

Dit hedendaagse bloemstilleven heb ik gemaakt omdat ik erg veel van de zeventiende eeuwse bloemstillevens houdt. De ‘bloemen’ zitten los in het sculptuur. De eigenaar kan naar wens de bloemen zelf rangschikken of zelfs weglaten. De bloemen zijn geïnspireerd op konijnenkopjes.

“Laarzen” 2009, keramiek, 39 x 35 x 32 cm

 

Voor dit sculptuur heb ik laarzen als inspiratie gebruikt. Laarzen zijn over het algemeen lomp en zijn vaak het verre van sierlijk. De kenmerken van laarzen heb ik in dit sculptuur extra overdreven en heb de laarzen aan elkaar laten groeien. Ook heb ik er ‘kwabben’ aan toegevoegd.

Aan de binnenkant van het sculptuur openbaart zich een heel ander karakter wat in schril contrast staat met de buitenkant. De binnenkant is geglazuurd met een zeer donkerblauw glazuur waardoor de kleine witte stukjes chamotte te zien zijn.